U kunt overdekt op les met uw hond op onze hondenschool!

In de winter traint u droog en uit de wind en in de zomer is het koel in onze hondenschool.

WIE ZIJN WIJ?

Hedy Mingelen en Bert Kruis

Ik ben Hedy Mingelen. Ik ben kynologisch instructeur (benoemd door Raad van Beheer) en kynologisch gedragstherapeut  (aangesloten bij de NVGH). Daarnaast ben ik opgeleid detectie en speur instructeur (geaccrediteerd door Scent Imprint for Dogs).

Ruim 20 jaar geleden heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ben de hondenwereld ingestapt. Eerst de opleiding tot instructeur volbracht, vervolgens de opleiding tot gedragstherapeut afgerond.

Samen met Marjolein van den Burg ben ik gestart met het gedrags adviesbureau voor hond en kat Hondsezaken! en Kattenkwesties. Daarnaast ben ik zo’n 20 jaar actief instructeur, gedragstherapeut en coordinator bij HSV de Brandersstad geweest. Ook heb ik zo’n 17 jaar als docent en examinator gewerkt bij O&O, de opleiding tot kynologisch instructeur!

In 2022 ben ik met beide functies gestopt, om mijn droom waar te maken, het starten van een eigen hondenschool in Barendrecht.

Ik kreeg een fantastische mogelijkheid om dit te doen op het terrein van Verse Grond. Samen met Bert Kruis geef ik puppy, pubers en jonge honden lessen en privé lessen. Samen zijn wij ook gestart met Speurcentrum Nederland, waar de detectie en speurlessen onder vallen.

Ik ben Bert Kruis. Net als Hedy ben ik opgeleid tot Kynologisch instructeur en door Scent Imprint For Dogs opgeleid tot instructeur Speuren tracking and trailing. Mijn roots liggen bij defensie waar ik jarenlang heb gewerkt als hondengeleider op diverse munitie complexen. Daarnaast heb ik privé honden afgericht tot politie hond.

Samen met Hedy leren wij de puppy eigenaren hoe diverse oefeningen aangeleerd kunnen worden, leggen we een goede basis voor een goed opgevoede hond en werken we naar een goede band tussen eigenaar en hond. 

Daarnaast maken wij ruim tijd om al uw vragen te beantwoorden, zodat u uw hond steeds beter leert begrijpen en de hondentaal eigen kunt maken.

Ook zal er gebruik gemaakt worden van een activiteiten baan, met als doel dat uw hond went aan diverse ondergronden, vreemde voorwerpen etc.

Deze lessen zijn bedoeld voor puppy’s, maar ook geschikt voor honden die heropgevoed moeten worden, zoals bijvoorbeeld buitenlandse honden.

De puppy klas  bestaat uit 10 lessen van ongeveer 50 minuten.

De groepsgroote is maximaal 4 a 5 hondjes met geleider, uiteraard is het hele gezin welkom om mee te kijken bij de lessen.

De trainingen worden afgesloten met een certificaat.

kosten voor de puppylessen zijn 130 euro per 10 lessen.

Na het voltooien van de puppy training kunt u verder in onze puber klas. 

In de puber klas gaan we de oefeningen uitbreiden die in puppy klas behandeld zijn, het wordt allemaal wat moeilijker. Er komen meer uitdagingen en er wordt veel aandacht besteed aan aandacht voor de eigenaar. 

Omdat de meeste honden in deze fase in de pubertijd zitten, zal ook daar veel aandacht aan besteed worden en er zal weer veel uitleg zijn over het hoe en waarom de honden in deze fase bepaald gedrag laten zien. Wij helpen u de pubertijd met uw hond door!

We doen als afwisseling ook soms snuffelspelletjes of wat zelfbeheersings oefeningen. 

De puber klas bestaat uit 5 lessen van ongeveer 50 minuten

De groepsgrootte is maximaal 4 a 5 honden en ook hier weer is iedereen van harte welkom.

De training wordt afgesloten met een certificaat na 10 gevolgde lessen de kosten hiervoor zijn 65 euro per 5 lessen.

Jonge honden.

Na de puber klas kunt u doorgaan met de jonge honden klas. In de jonge honden klas wordt er meer van uw hond verwacht. Deze zal vaker los van de lijn oefeningen doen, belonen met voer wordt afgebouwd en de oefeningen moeilijker. Deze klas is wat meer trainingsgericht. 

Natuurlijk verliezen wij ook hier niet de band eigenaar hond uit het oog en helpen wij u met vragen over het gedrag van uw hond!

De jonge honden klas bestaat uit 5 lessen van ongeveer 50 minuten

De groepsgrootte is maximaal 4 a 5 honden

De training wordt afgesloten met een certificaat na 10 gevolgde lessen

kosten voor de jongen hodenlessen zijn 65 euro per 5 lessen

We hopen jullie snel te mogen ontmoeten in Barendrecht.

Hedy en Bert