Hondseschool Hondsezaken!

uw kleinschalige indoor hondenschool in regio Rotterdam tegenover station Barendrecht

Bij Hondenschool Hondsezaken! in Barendrecht, kunt u terecht voor diverse hondentrainingen in een indoor ruimte. 

Bij Hondsezaken bieden we een scala aan cursussen: van puppylessen tot geavanceerde trainingen voor jonge honden, inclusief speur- en detectielessen. Onze lessen zijn afgestemd op zowel beginners als meer ervaren honden en hun eigenaren, met speciale aandacht voor honden die extra begeleiding nodig hebben. Naast groepslessen bieden we ook privélessen aan. Deze één-op-één sessies zijn perfect voor honden en eigenaren die gerichte aandacht en training zoeken.

Elke cursus, waaronder onze populaire puppyklas en puberklas, is zorgvuldig samengesteld om optimale resultaten te garanderen. Onze groepen zijn klein, wat zorgt voor een persoonlijke en effectieve leerervaring. Aan het einde van elke cursus ontvangt u een certificaat als bewijs van uw inzet en de vooruitgang van uw hond.

Ontdek Hondsezaken! in Barendrecht, waar passie voor honden en professionele begeleiding samenkomen. We kijken ernaar uit u en uw viervoeter te verwelkomen!

Wie zijn wij

Hedy Mingelen en Bert Kruis zijn de drijvende krachten achter Hondenschool Hondsezaken. Hedy, met meer dan 20 jaar ervaring in de hondenwereld, is een erkend kynologisch instructeur en gedragstherapeut. Haar expertise strekt zich uit van het gedrag van honden tot gespecialiseerde detectie- en speurtraining. Bert Kruis brengt zijn defensieachtergrond en ervaring als hondengeleider in, waarbij hij zich richt op geavanceerde trainingsmethoden. Samen vormen ze een deskundig team, toegewijd aan het verbeteren van de relatie tussen hond en eigenaar.

Aanbod en tarieven

Samen met Hedy leren wij de puppy eigenaren hoe diverse oefeningen aangeleerd kunnen worden, leggen we een goede basis voor een goed opgevoede hond en werken we naar een goede band tussen eigenaar en hond. 

Daarnaast maken wij ruim tijd om al uw vragen te beantwoorden, zodat u uw hond steeds beter leert begrijpen en de hondentaal eigen kunt maken.

Ook zal er gebruik gemaakt worden van een activiteiten baan, met als doel dat uw hond went aan diverse ondergronden, vreemde voorwerpen etc.

Deze lessen zijn bedoeld voor puppy’s, maar ook geschikt voor honden die heropgevoed moeten worden, zoals bijvoorbeeld buitenlandse honden.

De puppy klas bestaat uit 5 lessen van ongeveer 50 minuten. Na 10 lessen ontvangt u een certificaat. Kosten voor de puppylessen zijn 75 euro per 5 lessen.

De groepsgroote is maximaal 4 a 5 hondjes met geleider, uiteraard is het hele gezin welkom om mee te kijken bij de lessen.


Na het voltooien van de puppy training kunt u verder in onze puber klas. 

In de puber klas gaan we de oefeningen uitbreiden die in puppy klas behandeld zijn, het wordt allemaal wat moeilijker. Er komen meer uitdagingen en er wordt veel aandacht besteed aan aandacht voor de eigenaar. 

Omdat de meeste honden in deze fase in de pubertijd zitten, zal ook daar veel aandacht aan besteed worden en er zal weer veel uitleg zijn over het hoe en waarom de honden in deze fase bepaald gedrag laten zien. Wij helpen u de pubertijd met uw hond door!

We doen als afwisseling ook soms snuffelspelletjes of wat zelf beheersingsoefeningen. 

De puber klas bestaat uit 5 lessen van ongeveer 45 minuten. De training wordt afgesloten met een certificaat na 10 gevolgde lessen de kosten bedragen 75 euro per 5 lessen.

De groepsgrootte is maximaal 4 a 5 honden en ook hier weer is iedereen van harte welkom.


Jonge honden.

Na de puber klas kunt u doorgaan met de jonge honden klas. In de jonge honden klas wordt er meer van uw hond verwacht. Deze zal vaker los van de lijn oefeningen doen, belonen met voer wordt afgebouwd en de oefeningen moeilijker. Deze klas is wat meer trainingsgericht. 

Natuurlijk verliezen wij ook hier niet de band eigenaar hond uit het oog en helpen wij u met vragen over het gedrag van uw hond!

De jonge honden klas bestaat uit 5 lessen van ongeveer 45 minuten

De groepsgrootte is maximaal 4 a 5 honden

De training wordt afgesloten met een certificaat na 10 gevolgde lessen. Kosten voor deze lessen zijn 75 euro per 5 lessen

We hopen jullie snel te mogen ontmoeten in Barendrecht.