Over ons

Wij zijn Marjolein van den Burg en Hedy Mingelen. Wij zijn beiden gediplomeerd kynologisch instructeurs en gediplomeerd hondengedragstherapeuten, aangesloten bij de beroepsvereniging NVGH (Nederlandse vereniging van gedragstherapeuten voor honden). Dankzij jarenlange samenwerking en ervaring zijn wij gespecialiseerd in het opvoeden en heropvoeden van honden, werken aan probleemgedrag en trainen van honden.

Ook hebben wij beiden de opleiding tot Feline GT gevolgd aan de Martin Gaus academie te Lelystad.

Marjolein van den Burg is daarnaast werkzaam als paraveterinair dierenartsassistente bij Dierenartsenpraktijk Van Zwol

Hedy Mingelen is werkzaam geweest als docent en examinator bij O&O (Nederlandse vereniging voor instructeurs in opleiding) en 20 jaar actief geweest als instructeur/coördinatrice en gedragstherapeut bij Hondensport vereniging de Brandersstad in Schiedam. Hedy is benoemd door de raad van beheer tot kynologisch instructeur en door Scent Imprint For Dogs opgeleid tot speur en detectie instructeur. En eigenaar van hondenschool Hondsezaken! in Barendrecht.

Regelmatig volgen wij workshops en lezingen en bezoeken congressen om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van gedrag en training, zowel over honden als katten.

NVGH

Het beroep van gedragstherapeut voor honden, ook wel “Kynologisch Gedragstherapeut” genoemd, kent nog geen wettelijke bescherming; iedereen mag zich zo noemen. Het is dus voor u van groot belang een goede gedragstherapeut te kunnen herkennen. Een goede gedragstherapeut is aangesloten bij een beroepsvereniging. NVGH is zo’n beroepsvereniging. De NVGH-gedragstherapeuten hebben een door de NVGH erkende en gecertificeerde opleiding gevolgd en zijn gediplomeerd. Zij houden hun vakkennis up-to-date, voldoen aan de door de NVGH gestelde eisen en conformeren zich aan de gedragscode. Daarnaast heeft de vereniging een zorgvuldige klachtenregeling, waaraan alle leden zijn gebonden. NVGH staat voor Nederlandse vereniging van Gedragstherapeuten voor honden. Hun site is hier te vinden. Wij zijn dan ook aangesloten als gedragstherapeuten bij de NVGH.