Voor dierenartsen/ dierenspeciaalzaken

Voor dierenartsen

Hondsezaken! & Kattenkwesties werkt graag samen met dierenartsen om tot een goede diagnose en de juiste, te volgen therapie te komen. Heeft u als dierenarts de klant doorverwezen, dan kunnen wij er van uit gaan dat het dier eerst medisch grondig is nagekeken.

Voor u als dierenarts is het een extra service die u uw klant kan bieden. Wanneer wij vermoeden dat het dier toch nog lichamelijke klachten heeft, dan zullen wij uiteraard altijd naar eigen dierenarts terugverwijzen.

In enkele gevallen is euthanasie onvermijdelijk. Dit advies zullen wij nooit geven wanneer wij geen huisbezoek hebben afgelegd. Mocht euthanasie dan het advies zijn, dan zullen wij u als dierenarts hiervan op de hoogte brengen.

U kunt een klant doorverwijzen naar ons. Mocht u visitekaartjes of folders willen ontvangen, dan kunt u ons bellen of mailen.

Voor dierenspeciaalzaken

Wij werken ook graag samen met dierenspeciaalzaken om uw klanten op de juiste manier te ondersteunen bij het goed verzorgen en begrijpen van hun huisdier. U kunt een klant doorverwijzen naar ons, verzekerd dat u de klant doorstuurt naar een gediplomeerde gedragstherapeut. Mocht u visitekaartjes of folders willen ontvangen, dan kunt u ons bellen of mailen. Tevens kunnen we lezingen geven in uw dierenspeciaalzaak over bijvoorbeeld vuurwerkangst rond oud en nieuw of andere zaken naar wens. Neem vooral contact met ons op als u een samenwerking met ons aan wilt gaan

Gedragsspreekuur / Lezing op locatie

Het komt voor dat klanten het traject  “gedragstherapie” om te beginnen te heftig vinden en te zwaar vinden klinken. De voorkeur gaat in de eerste instantie dan uit naar een gesprek over het ongewenste  gedrag van de hond of kat en kijken wat de eventuele mogelijkheden zijn. Hiervoor is het mogelijk om op een gedragsspreekuur in Vlaardingen of Barendrecht te komen.

In bepaalde gevallen zullen de cliënten dan al genoeg informatie hebben om mee aan de gang te gaan met de hond. In andere gevallen kan echter blijken dat een consult aan huis noodzakelijk is. Er doen zich bijvoorbeeld problemen voor, waarbij het nodig is om de hond in eigen omgeving en in combinatie met eigenaren te kunnen zien en observeren.

Mocht u interesse hebben in een door ons verzorgd gedragsspreekuur bij u op de praktijk of dierenspeciaalzaak dan is dit uiteraard, in overleg, mogelijk. Natuurlijk is uw cliënt bij ons welkom, met die afspraak dat wanneer  wij medicijnen en/of voedingssupplementen adviseren, dit natuurlijk via de eigen dierenarts en/of speciaalzaak moet gaan.

Tevens kunnen wij lezingen en workshops verzorgen op locatie in onderwerpen zoals: wandelen zonder trekken, hier komen, vuurwerkangst etc. Mocht u zelf onderwerpen hebben horen wij dit uiteraard graag. 

Tarieven

Kosten van de lezingen en/of gedragsspreekuren worden in overleg bepaalt. Ons bellen over de mogelijkheden is altijd vrijblijvend.