Honden gedragstherapie

Wanneer uw hond ongewenst en/of probleemgedrag vertoond, kan een gedragstherapeut ingeschakeld worden. Bij gedragstherapie wordt naar de oorzaak van het gedrag gekeken, waarom, welke ‘motivatie’ heeft de hond om dit gedrag te vertonen. Soms is er geen directe oplossing, maar met de hulp van een gedragstherapeut kan een plan van aanpak gemaakt worden, gericht op uw hond, met zijn of haar specifieke probleem, in uw situatie, de therapie!

Wij komen in bijna alle gevallen op huisbezoek. Het is belangrijk de hond in eigen omgeving te zien in aanwezigheid van de eigenaar en andere gezinsleden.

Wanneer schakelt u een gedragstherapeut in?

Het inschakelen van gedragstherapie betekent niet dat u een ‘valse’ hond heeft, maar het kan wel betekenen dat er problemen zijn waar u tegen aanloopt. Bijvoorbeeld, uw hond:

Zo zijn er talloze problemen waar u tegenaan kunt lopen. Op internet en op de tv zult u dingen lezen en zien die lijken kant en klare oplossingen voor de problemen te zijn, maar in werkelijkheid valt dat allemaal nog niet mee. Wij kunnen u helpen de goede weg te bewandelen en samen naar een oplossing toe te werken. U wilt toch het beste voor uw hond?!

Gedragstherapie in zijn werk

Er zal om de gedragstherapie te starten, eerst een telefonisch intake gesprek plaatsvinden. Hierbij wordt u om informatie gevraagd en leggen wij u uit hoe wij werken en wat in uw geval de juiste vorm van hulp is, gedragstherapie, prive les of een telefonisch consult. Maken wij de afspraak voor gedragstherapie en dus een bezoek aan huis, dan vergaren wij informatie om alvorens een redelijk beeld te krijgen van de situatie en al antwoorden te kunnen verkrijgen over waarom de hond zich gedraagt zoals deze zich gedraagt. Ook wordt er aan het einde van het telefoon gesprek, als er van beide partijen nog interesse is, een afspraak ingepland om langs te komen. Het telefoongesprek is dus geheel vrijblijvend.

Op de, in het telefoon gesprek, afgesproken datum komen wij bij u thuis langs. Dit omdat wij uw hond willen observeren in eigen omgeving. Zowel binnen als buiten, als dit nodig is, gaan wij de situatie bekijken en zonodig ook wat oefeningen doen. Zo krijgen wij een goed beeld van het gedrag van uw hond, de relatie met de diverse gezinsleden en wat de reden is voor uw hond om dit gedrag te vertonen. Ook bij u thuis zullen er weer veel vragen gesteld worden.

Nadat wij onze conclusie getrokken hebben, zullen wij alles uitleggen en het behandelplan met u besproken

 

Samen met u wordt het behandelplan op maat gemaakt en verschilt daarom per hond en per situatie. Het is dus zeker niet het geval dat elke hond die problemen heeft met bijvoorbeeld het alleen zijn, hetzelfde plan krijgt. Zeker niet, elke hond en elke situatie is uniek en daar besteden wij veel aandacht aan. Het plan wordt tijdens het bezoek al besproken en uitgelegd, zodat u weer in de mogelijkheid bent om veel vragen hierover te stellen en het plan goed begrijpt. Na ons bezoek ontvangt u, indien gewenst, het verslag van ons bezoek met het behandelplan hier in uitgelegd, zodat u zelf alles na kunt lezen. Het behandelplan en bijbehorend verslag is erg belangrijk voor een volledig proces en het garanderen van een succesvol traject. 

Helaas is het niet zo, dat wanneer de gedragstherapeut op huisbezoek is geweest, alle problemen direct verholpen zullen zijn. Tijdens een huisbezoek krijgt de eigenaar de therapie uitgelegd waarmee de eigenaar aan de slag moet. Het is dus wel van belang, dat de eigenaar gemotiveerd is om aan het probleemgedrag te werken. In veel gevallen kost het energie, inzet, tijd en moeite, om de therapie in de dagelijkse omgang met de hond toe te passen.

Probleemgedrag, het ongewenste gedrag wat de hond ontwikkeld heeft, zal omgebogen moeten worden naar gewenst gedrag en dat kost tijd.

Er wordt dus gevraagd van de eigenaar hier tijd en energie in te steken, om het plan te laten slagen.

Nu de eigenaren zelf aan de slag zijn met het behandelplan, kunnen deze altijd contact met ons opnemen als ze tegen zaken aanlopen. Dit contact zit bij de prijs inbegrepen, mocht de eigenaar er toch niet uitkomen, kan er eventueel een extra huisbezoek gepland worden of worden gekozen voor privé les.

Gedragstherapie

Basis pakket:
Huisbezoek, hulp via telefoon en mail.
€ 195,- exclusief een kilometer vergoeding van €0.30 tot 25 kilometer afstand en €0.45 boven de 25 kilometer afstand van ons vestigingsadres 

Volledig pakket:
Huisbezoek, verslag behandelplan, hulp via telefoon en mail.
€ 235,- exclusief een kilometer vergoeding  van €0.30 tot 25 kilometer afstand en €0.45 boven de 25 kilometer afstand van ons vestigingsadres.

Vervolgbezoek, indien gewenst

€85,- per uur (excl. kilometer vergoeding, zie hierboven.)

Succes van de behandeling

Honden reageren vaak snel en positief op een hond-vriendelijke therapie. Hond-vriendelijke regels en een goed inzicht in de lichaamstaal van de hond door de eigenaar, zullen voor de hond een verademing zijn. Hierdoor  worden er stappen gemaakt in het oplossen van de problemen.

Voor de eigenaar zal het zeker in het begin niet altijd meevallen, maar uiteindelijk zal de eigenaar beloond worden voor de inspanning zodra deze verbeteringen bij de hond zal gaan zien.